Zawsze
interesowała się możliwością wykorzystania roślin w kuchni. Szczególnie tych z przydomowych ogródków i łąk. Postanowiła więc przypomnieć mieszkańcom Szczecina o wiedzy naszych babć i prababć, które wykorzystywały zioła w codziennym życiu. Prowadzi warsztaty dotyczące ziół i roślin, we współpracy z autorytetami w tej dziedzinie, a także dystrybuuje oraz zachęca do wykorzystania kwiatów jadalnych w codziennych deserach dodając je do lodów w swojej lodziarni.

„Jestem z wykształcenia magistrem biologii o specjalności botanika. Od wczesnych lat dzieciństwa kochałam kwiaty”.
Joanna od ponad 2 lat prowadzi na Ryneczku Pogodno w Szczecinie lodziarnię o nazwie Loduffka, z lodami rzemieślniczymi. Można w niej spróbować lodów z jadalnymi kwiatami. Prowadzi również sprzedaż kwiatów jadalnych świeżych i suszonych. Można ich używać do dekoracji tortów i sałatek.


Całorocznie prowadzi sprzedaż herbat z kwiatami jadalnymi, przypraw z kwiatami jadalnymi i same kwiaty jadalne paczkowane tj. chaber, piwonia, róża, ślaz dziki i wiele innych. Organizuje też szkolenia z dzikich roślin jadalnych.