Na
rynku lokalnym działa już ładnych parę lat, a od kilku jest właścicielką swojej autorskiej pracowni. Prowadzi szkolenia cukiernicze oraz kulinarne z zakresu kuchni wegetariańskiej i wegańskiej oraz dla osób z problemami zdrowotnymi. Edukuje ludzi w zakresie zdrowego żywienia, a jej konikiem są wegańskie słodkości. Do kuchni przeniosła się prosto z korporacji przewracając swój świat do góry nogami.Oprócz działalności kulinarnej prowadzi bloga, udziela się w social mediach i reprezentuje Szczecin oraz Pomorze Zachodnie na konferencjach jako uczestnik lub prelegent.



Współpracuje z firmami na rynku lokalnym (do których dostarcza swoje słodkie wypieki) jak również krajowym i zagranicznym. Jest ambasadorką kilku firm (w tym naszej lokalnej Sanprobi, z którą tworzy autorski projekt na temat pomocy kobietom i młodym dziewczynom, które zmagają się z Endometriozą).
Celestyna Krajczyńska jest laureatką marki „Zrobione w Szczecinie” w 2020 roku.